מרכז הדרכה לבטיחות ותברואת המזון

 

מרכז ההדרכה הראשון מסוגו בארץ שבו אנו מעבירים הרצאות /הדרכות, לימוד למנהלי מסעדות /בתי קפה וכן לטבחים ועוזרי טבחים.


במרכז נלמדים כל הפרמטרים שנוגעים לבטיחות ותברואה מרגע קבלת חומר הגלם ועד הגשתו לסועד. 


משך ההדרכה הינו כ- 6 שעות.  


נושאים הנלמדים:


א. הנחיות לבטיחות ותברואה, שימוש בסטיקרים לבדיקת מזון מוכן, שמן להחלפה וחומרי חיטוא מזון.
ב.
אופן קבלת חומרי גלם  למחס /מטבח.
ג. ביצוע תהליכי יצור נכונים במטבח חם /קר.
ד. שימור מזון חם /קר.
ה. אחסון ושימוש נכון בביצים טריות.

ו. הכנה ועיבוד חומרי גלם מין החי- בשר, בעלי כנף ודגים.
ז.
אחסון מזון נכון ומבוקר במקררים (אופן החלוקה בהם).
ח.
שימוש בנכון ברטבים.

ט. חלוקת המדורים במטבח למניעת הצטלבות.

י. תפעול חדר שטיפת כלים- אופן שטיפה וחיטוא כלי עבודה, משטחי עבודה מכונות וחלקיהם.

יא. שמוש נכון בשמן לטיגון (מד שמן).
יב. אופן פינוי אשפה.

יג. אופן רישום, ניהול ותיעוד תיקיית אבטחת איכות לתיעוד.


חיידקים:


א. אופן העברת מחלות  לאדם דרך המזון המוגש.

ב. גורמים המשפיעים על התרבות חיידקים במזון.

ג. יסודות למניעת ריבוי חיידקים במזון.

ד. אופן הטיפול בהרחקת חיידקים, מזיקים, זבובים, תיקנים, עכברים, חולדות, בעלי חיים וכו'..

ה. ניטור להשמדה של חיידקים  במזון המוגש לסועדים.
ו. הכרה של סוגי חיידקים נפוצים לגרימת מחלות /תסמינים.


בסוף יום ההדרכה יקבל כל משתתף תעודת הסמכה, לאחר שיעבור מבחן אמריקאי.



באם הוראות אלו יתבצעו נכון, בדרך זו נוכל למנוע הרעלות מזון ונבטיח ללקוחותינו מזון בריא יותר ואורח חיים תקין.


נהלי העבודה הנכונים אשר מילוי אחריהם יבטיח במידה רבה ארוחות נקיות ותברואה נקיה.


יש לזכור להגדיר את כל שלבי היצור מחומרי הגלם ועד להגשת המזון לסועד.


כמו כן להגדיר את נושא השינוע למטבחי הקצה.


המונח תברואת מזון מתייחס לכל האמצעים הננקטים כדי למנוע הרעלת מזון ולמנוע העברת מחלות לבני אדם באמצעות מזון, או תברואה לקוייה.


כאמור "אין זיהום המתרחש נראה לעין ואין הוא מורגש בטעם" ולכן המסקנה הנדרשת היא שע"י רשלנות אנו עלולים לגרום לזיהום המזון.


המסקנה היא שעל ידי רשלנות וידע מקצועי לקוי, אנו עלולים לגרום לזיהום המזון המגיע לסועד, תוך זמן קצר לאחר הכנתו למאכל.


יש לשים לב עד כמה הדברים חשובים, הרי כולנו חייבים לאכול וברגע שהמזון יכול להיות אמצעי העברה נוח של מחלות יש להיזהר.


המזון שאנו אוכלים הוכן ע"י בני אדם ולא ע"י מכונות ועל כן יש להיזהר שבעתיים.




טואול בניית אתרים